Henger du med i tiden?

Med fjorårets vellykkede jubileumslandsmøte friskt i minne, ønsker NTFs fagnemnd og landsmøtekomiteen igjen velkommen til tre begivenhetsrike fagdager på Lillestrøm. Vi håper å følge opp fjorårssuksessen med et ambisiøst fagprogram og opptil seks parallelle sesjoner.

«Henger du med i tiden?» er slagordet for årets landsmøte. Fagfeltet vårt utvikler seg stadig, – og vi må passe på at vi følger med på utviklingen og ikke blir hengende etter. Vi trenger hele tiden å fornye våre kunnskaper, fordype oss og fylle på med oppdatert viten for å henge med i tiden. Vi skal til enhver tid gi våre pasienter optimal behandling, i overensstemmelse med vitenskap og anerkjent klinisk erfaring. Vi har lagt opp et fagprogram som gir deg mulighet til å fornye og komplettere din kunnskap innenfor de fleste områder av odontologien. Du får også sjansen til å utvide horisonten med både generell medisin og andre ikke-odontologiske emner.

Vi innleder landsmøtet, som vi pleier, med forkurs onsdag 13. oktober. Dette året er vi tilbake i Oslo på Hotell Royal Christiania med forkursene, og det er periodonti og digital radiologi som står på programmet. Alle yrkesgruppene i tannhelseteamet inviteres til heldagskurs.

Så følger tre dager med tett fagprogram og en stor dentalutstilling på Lillestrøm. Her er det bare å velge på øverste hylle. Vi fortsetter blant annet etikkfokuseringen som vi startet i fjor. Denne gangen prøver vi å sette etikken inn i et klinisk perspektiv, ved å bringe sammen ulike fagdisipliner for å belyse problemstillinger vi står overfor i den daglige pasientbehandlingen. Etisk råd vil følge opp med å bemanne «Etikk- hjørnet» ved NTFs stand i messeområdet. Der kan du søke råd og diskutere etiske sider ved yrkesutøvelsen vår. Nytt av året er at spesialistforeningene vil tilby «Spesialisthjørnet», – hvor de innbyr til kasusdiskusjoner og svarer på spørsmål vedrørende spesialitetene.

Vi prøver oss igjen med en LIVE-sesjon på lørdagen. Dette er en utfordrende undervisningsform både for kursgiverne og teknisk arrangør. Men det er en spennende og lærerik presentasjonsform, og vi har erfart at tannlegene strømmer til for å få det med seg. Implantologi står på programmet for årets LIVE-presentasjon.

Norsk Helsenett og nye krav fra HELFO har vært heftig debattert blant kolleger den siste tiden. Informasjon og oppdateringer om hva dette vil bety for vår praktiske hverdag er også å finne som en del av landsmøteprogrammet. Til årets landsmøte har vi dessuten klart å samle flere utenlandske, anerkjente forelesere. JM (Bob) ten Cate og Michael Glick er blant de populære, internasjonale kursgiverne som du kan du få lytte til på Lillestrøm i oktober.

Vi har ennå en nyhet denne gangen, – et tilbud spesiallaget for odontologistudentene. De siste årene har vi hatt en gledelig tilstrømming av studenter, og vi vil derfor tilby en sesjon spesielt myntet på dem. Vi har valgt å fokusere på kunden, eller pasienten, for å gi studentene et innblikk i hva de har i vente. Det hele vil bli presentert i en engasjerende og humoristisk sammenheng. Studenter; – gled dere!

Representantskapet i 2009 vedtok at NTF skal innføre obligatorisk etterutdanning for sine medlemmer. Det er nedsatt en arbeidsgruppe som skal utrede konsekvensene og komme med forslag til gjennomføring av dette vedtaket. Det blir viktig for oss å kunne dokumentere kunnskap og faglig oppdatering. Landsmøtet gir oss mulighet til å fylle på med 15 tellende timer etterutdanning i NTFs etterutdanningssystem. Registrer timene dine på Min side på NTFs nettsted, slik at du selv kan følge med på din faglige utvikling, og at NTF kan følge opp hvor mange som holder seg faglig oppdatert. Glem heller ikke å gi dine medarbeidere muligheten til faglig påfyll, landsmøtet har tilbud til hele tannhelseteamet. Det er viktig at vi utvikler oss sammen for å kunne tilby våre pasienter den til enhver tid beste tilgjengelige behandling.

Meld deg på landsmøtet 2010, – velkommen til Oslo og Lillestrøm!

Inger-JohanneNyland